НАШАТА МИСИЈА:

Да ја забрзаме транзицијата на државата кон користење на електрични автомобили

Ова е нашата цел!

01 / Supercharging инфраструктура
Ќе бараме поставување на брзи полначи на клучните позиции во државата и во секоја општина.
Полначите да бидат со номинална моќност од DC 50KW.
02 / Укинување на ДДВ од 18%
Ќе бараме од Владата да го намали ДДВ за увоз на Електрични Возила од 18% на 0%, како и субвенционирање на истите
03 / Едукација на населението
Постојана едукација на населението за придобивките од електричните возила.

Предлог локации за брзо полнење

*Членовите со гласање одлучуваат за редоследот на поставување на мрежата
Town Icon Град Скопје
Passport Control Icon Граничен Премин Гевгелија
Passport Control Icon Граничен Премин Битола
Road Icon Патарина Петровец
Road Icon Патарина Миладиновци
Road Icon Патарина Смоквица
Road Icon Патарина Гостивар
Road Icon Патарина Градско
Passport Control Icon Граничен Премин Крива Паланка

Предности на супер полначите

01 / Брзо Полнење

Со полнач од 150KW вие ќе може да надополните 200km за помалку од 15минути

02 / Поголем број на електрични возила

Со поставување на брзи полначи ќе се зголеми и бројот на корисници на електрични возила.

03 / Поголема комуникација со останатите земји

Зголемен број на туристи кои поседуваат електрични возила.

Организациска структура

Ivan Ivanovski
Иван Ивановски

Претприемач, фан на Tesla и Spacex. Иднината ја гледа во обновливи извори на енергија и возила со 0г. емисии на CO2.

Sanja Mitrovska
Сања Митровска

Верува во идната генерација на бизниси кои ќе го обликуваат општеството, воведувајќи креативни техники за решавање на проблеми. Претприемач и нетворкер.

Petar Ninovski
Петар Ниновски

Сериски претприемач, маркетинг консултант и „Growth Hacker“. Toj e oсновач и извршен директор на Brainster.

Igor Mishevski
Игор Мишевски

Претприемач и бизнис инженер кој верува во одржливост и скалабилност. Застапник на концептот на Зелена Економија. Основач и менаџинг партнер на Impact Ventures.

Што добивате со нашата членска картичка?

 • 01/

  Право на глас при избор на
  локација за поставување
  на следната станица за
  електрично полнење

 • 02/

  Попуст за полнење

 • 03/

  Многубројни бенефити

Loyalty Card

Стани член на Electrify.mk